homepage / pluck and play / children's corner / six short lute lessons / lute courses bavaria / lute courses öland / biography

 


En av rockhistoriens största/mest inflytelserika/epokgörande legender/pionjärer/ikoner har tystnat/gjort sitt sista riff/tagit trappan till himlen. Det var _____________

som med det fantastiska/revolutionerande/magiska albumet

fick mig att spara veckopengen/råna mina föräldrar/byta bort min modelljärnväg så att jag som trettonåring kunde gå på min första konsert.

Jag tapetserade mitt pojkrum med affischer på_________________

och övade in ackorden/rytmerna/poserna med________________________

hela tiden spelande i bakgrunden/på maxvolym/tills grammofonen gick sönder. Det var särskilt spåret_____________________________

som gjorde intryck på mig/fastnade i mitt huvud/etsades in i mitt öronvax som en tatuering.

Här hörde man för första gången____________________________

karakteristiskt hesa/djuriskt skrovliga/rossligt viskande röst som skulle bli hans särart/varumärke/definitiva avtryck i rockhistorien. Han ägde sin tid och sin plats; att lyssna på honom är som att resa i tiden, en smak och doft och känsla av Brooklyn på 1970-talet/London på 1960-talet/Masthugget hösten 1981.

Kanske berodde röstens speciella karisma/ oefterhärmliga coolhet/manliga råhet på att________________________________

redan i unga år börjat röka hasch/använda tunga droger/dricka alkohol i sådana mängder att han redan som 17-åring/ 23-åring/29-åring fick läggas in för vård.

Och det var inte sista gången under hans långa/korta/allför tidigt avslutade karriär, ett öde han delade med många/de flesta/alla framgångsrika/autentiska/omsvärmade rockstjärnor.

Ett liv i rampljuset/på ständiga turnéer/med många sena kvällar sliter hårt på/bränner ut/urholkar artisterna och tycks kräva kemisk extas/drogmissbruk/ett häftigt partyliv för att de ska härda ut/kunna koppla av/få inspiration. Många tragiska/skrämmande/fängslande öden i rockhistorien kan vittna om en kroppslig/psykisk/mental självmisshandel som alltför ofta har lett till död/demens/social misär.

Jag har fortsatt spela mästerverket_________________________________

långt upp i vuxen/mogen/respektabel ålder och märkligt/fantastiskt/magiskt nog, hittar jag nya dimensioner/tolkningar/ingångar varje gång jag hör den.

Det beror naturligtvis inte bara på röst och det episkt gungande/tungt svängande/obeskrivligt feta soundet hos gruppen som hann byta medlemmar många gånger, ofta beroende på interna motsättningar/ lockande solokarriärer/ drogmissbruk. Kvar blev dock hela tiden/i det längsta/till sin död för några år sedan den legendariske trummisen/producenten/låtskrivaren ____________________som måste ges credit för/är garanten för/är klippan bakom_________________________________

speciella sound.

Men hur fantastisk/enastående/magisk_________________________ röst än är, skulle han aldrig ha rört vid mitt pojkhjärta/min tonårssjäl/mitt manliga jag om inte hans texter hade talat direkt till mig/fått mig att känna identifikatorisk samhörighet/hade varit en förlängning av mina egna tankar. Det var som om jag kunde känna _______________________smärta/ångest/kärlekslängtan i min egen kropp/mage/benmärg. Utan hans känsliga/djupt berörande/drabbande ord är jag inte säker på att jag hade tagit mig igenom mina kriser/neuroser/skilmässor utan bestående själsliga men/ärr/sår.

Jag grät/var otröstlig/hamnade i koma när jag hörde att ___________________var död/klivit av scenen/gått till de sälla rockmarkerna. Men jag gläds åt/finner tröst i/nästan jublar åt att hans fantastiska/odödliga/magiska musik finns kvar att lyssna på så länge jag lever/har hörseln kvar/inte tvingats sälja min skivsamling på Blocket.

Den som inte begriper att_______________________ var ett unikum och en av rockhistoriens, ja den mänskliga kulturens stora genier, har inget hjärta/borde spärras in/förtjänar inte att läsa den här texten till slut.


Related Articles:
Barbour Arctic Down Parka
Herr Barbour A7 Brass Jacka
barbour hund
Barbour Waterproof Jacka
Herr Barbour Cranwell Jacka
barbour london outlet

back to top


homepage / pluck and play / children's corner / six short lute lessons / lute courses bavaria / lute courses öland / biography