homepage / pluck and play / children's corner / six short lute lessons / lute courses bavaria / lute courses öland / biography

 


Under en fikarast för många år sedan berättade en arbetskamrat att hennes farfar hade dött av en hjärtinfarkt när han tittade på en VM-match i ishockey mellan Sverige och Sovjet. Jag har alltid tyckt att det var något mysko med det där plötsliga dödsfallet. Det inträffade vid en tid då ryssarna brukade spöa Tre kronor tvåsiffrigt, och gubben var inte ens svensk, utan schweizare.

Men varje gång jag ska se en VM- eller EM-kvalmatch i fotboll - ishockey bryr jag mig inte om - dyker den där berättelsen upp igen och håller på att skrämma vettet ur mig. Det blir värre ju äldre jag blir. Jag jagar upp mig till den milda grad att jag är rädd för att matchen ska sluta med sudden death. För mig.

Det är inte en match mellan två landslag i fotboll, det är en match mellan Frustrationen FF, när Sverige anfaller, och IFK Panikångesten, när motståndarna närmar sig det svenska målet. Det kan inte vara nyttigt för ett hjärta att utsättas för så häftiga svängningar.

De första fem minuterna av matchen mellan Portugal och Sverige var så obehagliga att jag stängde av ljudet och gick ut i köket för att lugna mitt skenande hjärta. Jag räknade långsamt till 100 innan jag vågade mig in till tv:n igen. Men så fort Portugal fick bollen rusade jag på nytt ut i köket. Och så där höll det på hela matchen.

Jag råkade likafullt komma in precis när portugiserna gjorde mål och då kunde jag bara hoppas att de hann med minst tre till, så att jag skulle slippa utsätta mig för samma kval på tisdag och ägna mig åt något nyttigare.


Related Articles:
Dam Barbour International
barbour jackor online
barbour jacka pris
Herr Barbour Rosamund Läder Jacka
barbour jackor online
barbour väskor

back to top


homepage / pluck and play / children's corner / six short lute lessons / lute courses bavaria / lute courses öland / biography