homepage / pluck and play / children's corner / six short lute lessons / lute courses bavaria / lute courses öland / biography

 


I eftermiddag väntar alltså världsmästarna Spanien för det Svenska landslaget. Ska vi utgå från tidigare resultat under turneringen i spanska Cordoba, finns det en överhängande risk att Sverige blir överkörda.

Gårdagens vinst mot Egypten var ett steg framåt i jämförelse med det gäspiga spel som vi bjöds på i den inledande förlustmatchen mot Brasilien.

Försvarsspelet var avsevärt bättre och Jernemyr/Nielsen såg mer samkörda ut. Anfallsspelet hackar fortfarande betänkligt och kantspelet har varit anmärkningsvärt blekt.

Spanien har däremot övertygat med ett stundtals hänsynslöst kontringsspel i sina båda matcher. Tempot och intensiteten i deras försvar är en dimension till i jämförelse med det Sverige har presterat.

För Svenskt vidkommande tror jag att det passar alldeles utmärkt nu att möta ett lag av högre karat. En motståndare som driver upp tempot i stil med det man till vardags spelar i respektive ligor. Som underdog är det alltid lite enklare att prestera.

Om vi sedan kan stå emot den spanska stålorkanen är en annan fråga. Jag är tveksam till att vi klarar det redan i dag men det är än mer intressant om vi gör det i de båda näst kommande landskamperna på hemmaplan i nästa vecka. Det tror jag (och hoppas) att Sverige kan.

Ni ser matchen på TV4 Sport kl 13. Först sänder vi kioskvältaren Egypten-Brasilien redan nu kl 11 i samma kanal.

Titta gärna på Sportcentralen i TV4 under eftermiddagen vi kommer prata mycket handboll efter Sveriges match mot Spanien.


Related Articles:
barbour keps
oljerock barbour
barbour jacka
barbour sverige återförsäljare
barbour damjacka
barbour rea

back to top


homepage / pluck and play / children's corner / six short lute lessons / lute courses bavaria / lute courses öland / biography