homepage / pluck and play / children's corner / six short lute lessons / lute courses bavaria / lute courses öland / biography

 


HV 71 värvade sig ur den värsta krisen. Efter att ha förlorat två matcher på tre dagar mot just HV planerar AIK att göra detsamma. Skillnaden? En betydligt mindre plånbok.

- Det är klart att vi är i ett utsatt läge. Daniel Rudslätt tittar hela tiden på vilken typ av förstärkning vi behöver. Vi är i en position där vi behöver göra något och det bygger på att vi får in pengar, eftersom vi inte har massor i kassan, säger AIK:s vd Peter Birath.

Externa finansiärer

AIK har inte vunnit en match sedan den 12 december. Förlusten mot HV 71 i går var lagets sjätte raka. Tidigare har styrelsen sagt nej till värvningar, men nu verkar det vara annat ljud i skällan.

För att försöka hänga kvar i SHL har klubben nu tagit kontakt med externa finansiärer.

- Vi har inte haft medel till att göra något tidigare, men nu har vi haft lite dialog med våra befintliga sponsorer och externa investerare och det känns som att vi ska kunna få in lite pengar på kort sikt. Får vi det ska Rudslätt få förstärka, säger Birath.

När kan den första värvningen komma?

- Jag hoppas att vi får fram pengar under de närmaste veckorna - för nu går det snabbt i SHL.

Samtidigt pågår det ett arbete i AIK med att förändra ledarstaben. SPORT-Expressen kan avslöja att rutinerade Per Bäckman kan ta över huvudtränarjobbet i AIK. Bäckman har redan fått en konkret förfrågan från klubben att ta ställning till.

- Vi jobbar dagligen med att se över vad som är bäst för AIK. De tränarna som är i båset i dag har vårt fulla förtroende, säger sportchefen Daniel Rudslätt.

Franzén kan bli kvar

Den nuvarande tränaren Rikard Franzén säger sig inte ha hört talas om nyheten, men säger också:

- Det är väl klart att när vi har ett tabelläge som vi har kanske man börjar titta sig omkring lite. Men jag vet mitt uppdrag, jag har varit med förut och jag visste att det skulle bli ett tufft år. Jag ger mig inte.

Enligt uppgifter behöver inte det betyda att Rikard Franzén tvingas lämna klubben, utan flera scenarion är möjliga. Ett alternativ är att Franzén kommer att fortsätta ingå i den ledarstab där AIK vill ha Bäckman som huvudtränare.

Bäckman själv, som tränade AIK mellan åren 1983 och 1987, vill inte kommentera jobberbjudandet.

- Det är många som ringer, säger Bäckman.

Och AIK är ett av lagen som ringer då?

- Det finns ingen anledning för mig att tala om vilka som ringer och inte.

KAN TA ÖVER. Rikard Franzéns AIK har haft det riktigt tungt den senaste tiden med sex raka förluster. Nu är man ute efter en ny huvudtränare och enligt uppgifter till SPORT-Expressen har Per Bäckman (till vänster) fått en förfrågan om att ta över SHL-laget. "Jag ger mig inte", säger Rikard Franzén. Foto: ULF RYD OCH RONNY JOHANNESSON


Related Articles:
barbour återförsäljare sverige
barbour online sverige
barbour väska
Dam Barbour Liddesdale Jacka
barbour vax
barbour göteborg

back to top


homepage / pluck and play / children's corner / six short lute lessons / lute courses bavaria / lute courses öland / biography