homepage / pluck and play / children's corner / six short lute lessons / lute courses bavaria / lute courses öland / biography

 


–Jag lärde känna regissören Ryan Coogler när jag pluggade filmmusik på University of southern California och han gick på regilinjen. Jag gjorde musik till en massa elevfilmer och hans stack ut. När han ringde och sa att han höll på med en film om mordet på Oscar Grant tackade jag ja direkt.

Fallet väckte starka protester mot hur rasistiskt mörkhyade än i dag behandlas i USA.

–Ja. Jag blev väldigt berörd av Ryans manus. Det är alltid en utmaning att göra musik till hans filmer för att de är så realistiska. Man får göra ett sound som inte tar så mycket plats men ändå hjälper handlingen framåt.

Annars har du framför allt gjort musik till tv-komedier som ”Community” och ”New Girl”.

–Jag har haft tur. Men kan inte göra bättre tv-komedier än dem, ska jag göra en till tv-serie måste det vara nåt annat, nåt HBO-drama. Särskilt ”Community” har inneburit en massa frihet. Den är så vrickad musikmässigt och inför många av avsnitten har jag fått göra musik för full orkester. Det är nog höjdpunkten, att en orkester spelar ens grejer.

Det var via ”Community” som du träffade Donald Glover som ligger bakom Childish Gambino.

–Jag tänkte ”en skådis som tror att han kan göra musik”, men jag gillade det han hade gjort och vi började jobba tillsammans. På nya skivan ”Because the internet” har jag skrivit och producerat mer än någonsin. Jag håller också på med att sätta ihop hans kommande turné.

Kommer du vara med på den?

–Så mycket det går. Jag har alltid haft en dröm att stå på scenen och spela inför 40000 pers. När jag gick på musikhögskolan i Stockholm var jag med i ett jazzband som hette Fabulous Five. Vi hade som mest 200 personer i publiken när vi spelade på Fasching.

Du har också precis blivit sajnad som låtskrivare till Jay-Z:s Roc Nation.

–Ja, det är en ganska tajt familj, vi är väl mellan 10 och 20 låtskrivare.

Har ni personalfester med Jay-Z?

–Ja faktiskt. Men jag har bara varit med på den senaste, det var en julfest på Soho house. Jay-Z och Beyoncé var där, Timbaland också.

”Next stop Fruitvale station” har biopremiär den 10 januari.


Related Articles:
Herr Barbour Quilted Jacka
Dam Barbour Quilted Jacka
barbour väskor
Barbour Waxed Jacka
Dam Barbour Quilted Jacka
barbour keps

back to top


homepage / pluck and play / children's corner / six short lute lessons / lute courses bavaria / lute courses öland / biography