homepage / pluck and play / children's corner / six short lute lessons / lute courses bavaria / lute courses öland / biography

 


Delfiner leker i det klarblå vattnet, en vit sandstrand följer buktens svaga rundning och två surfare imponerar i de perfekta vågorna.

Stranden där stora delar av filmen "Perfect Mothers" - baserad på en roman av Nobelprisvinnaren Doris Lessing och med välkända skådespelerskan Naomi Watts i en av huvudrollerna - utspelar sig uppfyller alla drömbilder av paradiset.

Och det är fullt möjligt att semestra där.

Filmen är inspelad vid Seal Rocks på australiska östkusten, ett litet fiskesamhälle med drygt hundra invånare som ligger knappa 30 mil norr om Sydney. Området är framför allt känt för sina fina surfstränder, möjligheten att se valar och den pittoreska fyren Sugarloaf Point - samt att man lyckats stå emot alla försök att exploatera trakten.

Men det finns ändå bra möjligheter att ta emot turister. Budgetalternativet är campingplatsen North Coast Holiday Parks Seal Rocks som erbjuder både tältplatser och små stugor.

Bo som i filmen

Och för den med lite större plånbok går det att bo precis som i filmen. Lyxhuset där nästan alla scener är inspelade, med vy ut över Stilla havet, går att hyra för drygt 5000 kronor för en helg. Då har man tillgång till en yta på 800 kvadratmeter med plats för tio personer och fyra bilar - och från terrassen går det att se solen stiga upp ur havet.

Även Shelly Beach, drygt två mil från Seal Rocks, förekommer i filmen. Den kritvita stranden med det klara vattnet ger utmärkta snorkelmöjligheter samtidigt som det mycket isolerade läget har gjort den populär bland nakenbadare.

Räkna däremot inte med något hektiskt nöjesliv i The Great Lakes, som den här delen av Australien kallas.

Den välbesökta puben där huvudrollsinnehavarna i filmen festar loss ligger i själva verket i Sydneystadsdelen Balmain.

Området har gått igenom samma gentrifiering som många andra tidigare arbetarklassdelar i världen, och avfärdas ibland som ett ställe fullt med barnlediga kaffelattemammor och -pappor. Men för den som tillbringar tid i Sydney är Balmain ändå väl värt ett besök.

Det var i här som det australiska arbetarpartiet Labour grundades, det finns ett stort antal kulturmärkta byggnader i området och en uppsjö av klassiska hotell och dryckestillhåll.


Related Articles:
Barbour Waxed Jacka
Herr Barbour Quilted Jacka
oljerock barbour dam
Barbour Waxed Jacka
Dam Barbour Betty Interactive Liner
barbour hund

back to top


homepage / pluck and play / children's corner / six short lute lessons / lute courses bavaria / lute courses öland / biography