homepage / pluck and play / children's corner / six short lute lessons / lute courses bavaria / lute courses öland / biography

 


Det här är en bil som många har längtat efter – inte minst Mitsubishihandlarna som äntligen får en vinnarbil för tjänstebilsmarknaden. På papperet är nya laddhybriden Mitsubishi Outlander Plug-in hybrid en perfekt bil för Sverige.

Den är stor, rymlig och fyrhjulsdriven. Och den är till skillnad från nästan alla andra suvar ett bra miljöval, något som både företag och privatpersoner numera har högt upp på sina kravlistor när de köper bil.

Två elmotorer

Outlander Plug-in hybrid har tre motorer, två elmotorer på 82 hk styck och en fyrcylindrig bensinmotor på 121 hk. Bilens Litium jon-batterier laddas i ett vanligt vägguttag, det tar cirka fem timmar med 10 A, eller med hjälp av en snabbladdare på en halvtimme. Sen går det att köra på ren eldrift uppemot 52 kilometer, enligt Mitsubishi.

Riktigt så långt lyckades vi inte köra i kylan, men över 40 kilometer kommer man med lätthet. Det räcker gott åt de flesta pendlare. Och när krämen i batteriet väl tar slut kliver bensinmotorn in och räddar situationen. Enligt den EU-körcykel som används för att jämföra bilar drar Outlander Plug-in hybrid 1,9 liter bensin per tio mils blandad körning.

Trevlig och praktisk

Outlander Plug-in hybrid inte bara snäll mot miljön. Den är också trevlig att köra och praktisk att använda till vardags. Mitsubishi har byggt en bil som upplevs som ganska ”vanlig” och inte så high tech som den egentligen är. Och här har de tänkt rätt. Man vill inte att det ska kännas konstigt bara för att det är miljövänligt.

Utrymmena i bilen är fina. Bra plats för passagerare både fram och bak. Lastvolymen är hyfsad med tanke på att det är en hybrid, 463 liter med uppfällt baksäte. Outlander Plug-in hybrid funkar också som dragbil – och det kan man inte säga om många plug in-hybrider. 1 500 kilo får bilen dra, det räcker för de flesta husvagnarna.

Bra komfort

Komforten är också godkänd, man sitter rätt skönt och bilen går tyst, även om det finns andra konventionella suvar som är skönare att åka i. Det finns också andra suvar som bjuder på mer körglädje, mer lyx och bättre fartresurser.

Men det finns ingen annan man kan köra med lika gott samvete.


Related Articles:
barbour oljerock
barbour göteborg
barbour online shop sverige
barbour vax
barbour halsduk
barbour jacka dam

back to top


homepage / pluck and play / children's corner / six short lute lessons / lute courses bavaria / lute courses öland / biography