homepage / pluck and play / children's corner / six short lute lessons / lute courses bavaria / lute courses öland / biography

 


Sverige och Finland har aldrig tidigare mötts i en JVM-final förut.

I Malmö arena är det äntligen dags för en gyllene grannfejd.

Och Skellefteåcentern Oskar Sundqvist, som sköt Sverige till guldmatchen med sitt iskalla 2-0-mål mot Ryssland är snabb att peka ut de finska svagheterna:

- Vi ska lägga mycket puckar på kassen och ha trafik. Det lärde vi oss mot dem senast, säger Sundqvist om gruppspelsmötet där Sverige slog Finland med 4-2.

- De blir lite virriga i egen zon när man får ner puckarna på mål och tar tillbaka returerna.

Kaptenen hyllar Sundqvist

Lagkaptenen Filip Forsberg hyllar Sundqvist för ryssmatchen.

- Han är en underbar kille både på och vid sidan av isen. Och så får han göra det avgörande målet här, det unnar jag honom verkligen, säger Forsberg.

Sundqvist spänner också musklerna inför finalen:

- Vi har hårdaste laget i den här turneringen.

NHL-meriterade finländske backen Rasmus Ristolainen har en annan åsikt.

- Jag vet inte. Vi tacklar rätt mycket när vi mötte dem. Vi har också ett tufft lag, kanske mindre forwards, men de kan inte skrämma oss. Vi gillar sån hockey, säger Ristolainen.

Finländske poängkungen och storstjärnan Teuvo Teräväinen kan inte dölja sin förtjusning över guldkampen.

- Vi ville ha Sverige i finalen med alla de svenska fansen och vi ska tysta dem, säger Teräväinen efter 5-1-segern mot Kanada.

Silver finns inte på kartan

Elias Lindholm har i sin tur inte åkt hela vägen från Nordamerika och NHL-klubben Carolina för att få stryk av Finland. Hemma i Sverige.

- Vi förlorade finalen mot USA i U18-VM med stora siffror och vi förlorade mot USA i JVM förra året också. Jag är jävligt trött på det där jävla silvret. Nu ska vi ha guldet, säger Lindholm, som spelade fram NHL-kollegan och kedjekamraten Filip Forsberg till 1-0-målet mot Ryssland.

Och lagkapten Forsberg understryker Juniorkronornas stora styrka där alla kedjor håller toppklass.

- Våra boxplayspelare har gjort ett fantastiskt jobb. Man vet att man kan lita på grabbarna som är ute och stänger ner matchen till slut.


Related Articles:
barbour jacka dam
barbour jacka online
Barbour Waxed Jacka
barbour sverige
jacka barbour
Barbour Polarquilt Jacka

back to top


homepage / pluck and play / children's corner / six short lute lessons / lute courses bavaria / lute courses öland / biography