homepage / pluck and play / children's corner / six short lute lessons / lute courses bavaria / lute courses öland / biography

 


Man kan inte säga "jag är inte rasist" och sedan omedelbart fortsätta med den samordnande, adversativa konjunktionen "men" utan att säga emot det man just har förnekat. Antingen är man rasist eller också är man det inte. Det bestäms inte av vilka uppfattningar man har om människor med annat etniskt ursprung än ens eget, utan av det svenska språkets grammatiska regler.

Omsorgen om dessa regler står å andra sidan inte högt i kurs hos dem som uttrycker sina rasistiska fördomar genom att inledningsvis påpeka att de som uttrycker dem inte själva är rasister. Ändå borde det väl vara svenska språket som mer än något annat ger tillträde till den exklusiva krets som vi svenskar anses tillhöra av födsel och ohejdad vana.

Vi kan inte ha rasister som uttrycker sig så illa på ärans och hjältarnas tungomål. Vi får ju skämmas inför våra grannar i EU-gemenskapen. Det är hög tid att införa obligatoriska kurser i Svenska för Rasister, SfR.

I kursplanen bör då också ingå en nödvändig träning i litteraturanalys. Nu rasar man i sociala medier mot att en rektor i Bromölla har bannlyst tomtar och pepparkaksgubbar i luciatåget. Det anses vara en typisk PK-eftergift för en mångkulturalism som vill skrota urgamla svenska traditioner.

Men redan det faktum att vi firar ett katolskt spagettihelgon från Sicilien, borde väl vara skäl nog att tänka efter en smula. Att vi har ersatt julbocken med en inlånad tysk, förhoppningsvis arisk, tomte är väl en sak, men knappast en svensk tradition.

Det värsta är ändå pepparkaksgubbarna. Kan rasisterna inte läsa intill? "Så bruna, så bruna vi äro alla tre, korinter till ögon och hattarna på sne'". Det fattar ju alla att det handlar om somalier. Vad har de i ett svenskt luciatåg att göra? Rasisterna borde hylla Bromöllarektorn för hennes etniska rensning.


Related Articles:
barbour malmö
barbour rea
barbour jackor
barbour damjacka
barbour rea
barbour jacka dam

back to top


homepage / pluck and play / children's corner / six short lute lessons / lute courses bavaria / lute courses öland / biography