homepage / pluck and play / children's corner / six short lute lessons / lute courses bavaria / lute courses öland / biography

 


att Svenska Ishockeyförbundet redan bestämt att en eventuell guldfest ska hållas i Baltiska hallen i Malmö på måndag.

Men först måste Juniorkronorna vinna finalen mot Finland. De flesta hade räknat med Kanada, men finländarna gjorde processen kort och vann med övertygande 5–1 i går kväll.

En enorm framgång för finsk juniorhockey, landets första JVM-final på 13 år.

Efter semifinalen var de finska spelarna glada men samtidigt väldigt samlade. När de efter matchen fick höra att Sverige redan planerat för guldfest sken de upp i leenden:

– Självklart ger det oss mer motivation till finalen. Vi vill givetvis visa Sverige att de har varit för tidiga ut med sin fest, säger backen Julius Honka.

Stort självförtroende

Forwarden Juuso Ikonen är en av få i det finska laget som pratar svenska. Han bodde i Göteborg i tre år runt millenniumskiftet när hans pappa Juha spelade med Frölunda:

– Vi ska göra allt för att förstöra den festen som svenskarna har planerat, och vi kommer att lyckas om vi spelar det spel vi kan, säger Ikonen.

Lagets stora stjärna, Teuvo Teräväinen, visade vägen i semifinalen och gjorde bland annat de två sista målen:

– Det är riktigt stort att Finland är i final och mot Sverige dessutom, det är en dröm för mig. Det kommer vara fullsatt med svenska fans där och vi ska göra allt för att tysta dem, säger han.

Teräväinen reagerar också på att den svenska guldfesten redan är bokad:

– De är lite konstigt gjort måste jag säga. Nu ska vi vinna finalen, givetvis.

Snackade i laget

En annan av de finska stjärnorna, Buffalobacken Rasmus Ristolainen, säger så här om de svenska guldplanerna:

– Någon av våra ledare berättade om deras planer. Det är jättebra för oss om de tänker på vad som ska hända efter matchen.


Related Articles:
barbour dam
jacka barbour
Herr Barbour Rosamund Läder Jacka
barbour rea
barbour jacka dam
Barbour Liddesdale Jacka

back to top


homepage / pluck and play / children's corner / six short lute lessons / lute courses bavaria / lute courses öland / biography