homepage / pluck and play / children's corner / six short lute lessons / lute courses bavaria / lute courses öland / biography

 


På Intercity 565 genom regn och dimma försvinner Stockholm som en dröm ur kroppen.

Vid hembygdsparken blir jag kallsvettig av några bekanta ansikten i en bil, övertygad om att de ska veva ner rutan och ropa något. De känner inte igen mig, tror att jag är någon annan. Som om jag aldrig har funnits.

19 år i den här staden kunde lika gärna aldrig ha hänt. Jag får en känsla av att det förflutna bara existerar i mitt eget bultande minne.

Ofta känner jag mig som sex år gammal, för det är sex år sedan jag lämnade Ängelholm. Det var då tiden började.

Jag minns när jag var 15 och läste Linda Skugge som skrev att man var tvungen att behålla några barndomsvänner för att minnas vem man var. Jag föredrar historielösheten. Så fort jag återvänder blir jag övertygad om att jag inte är något mer än vad jag var då.

När någon hälsar blir jag skräckslagen och illamående. Jag skriver till vännerna i Stockholm på Facebook och hoppas att de kommer ihåg mig, att allt inte har varit en dröm.

Jag har aldrig känt någon längtan hem till Ängelholm, har alltid förlagt den till platser i musiken, böckerna, framtiden.

Ängelholm har fått en ny slogan: "Land och hav, liv och lust".

Jag brukade stå vid järnvägen på åkern vid det stålgrå havet och lyfta ansiktet mot regnet.

Flera unga hade lagt sig på spåren.

Jag såg på de elektriska ledningarna och tänkte att de förband mig med något annat, en annan tid, ett annat liv.


Related Articles:
barbour stockholm
oljerock barbour dam
Barbour Waxed Jacka
barbour göteborg
barbour jacka dam
Barbour Waterproof Jacka

back to top


homepage / pluck and play / children's corner / six short lute lessons / lute courses bavaria / lute courses öland / biography