homepage / pluck and play / children's corner / six short lute lessons / lute courses bavaria / lute courses öland / biography

 


Läs de här formuleringarna:

"... kan i dag meddela att ett avtal ingått..."

"...den ledande fingeravtrycksbiometriska företaget..."

"Fingeravtryckssensorer är fenomenala på alla sätt och kommer att bli älskad av miljontals människor..."

"Tillsammans kommer vi att kunna accelerera Samsungs planer..."

Formuleringarna återfinns i ett mejl från nyhetsbyrån Cision som meddelar att Samsung kommer att förvärva samtliga aktier i Fingerprint Cards. Nyheten skapade rusning på Stockholmsbörsen, innan Cision omsider insett att det var en bluff och handeln med Fingerprints aktier makulerades.

Vad är nästa steg? Att Cision förmedlar ett Nigeriabrev och skapar ny rusning på Stockholmsbörsen?

Att bluffen gick igenom är ännu ett bevis på att kunskaperna i vårt modersmål befinner sig i brant förfall. Varken journalisterna på Cision eller finansvalparna på börsen reagerade omedelbart på de flagranta språkfelen i det korta meddelandet.

Jag börjar misstänka att alliansregeringens år vid makten är en pågående konspiration mot det uppväxande släktet. I takt med Jan Björklunds alla skenreformer av skolan sjunker elevernas kunskapsnivå allt längre ner i de internationella jämförelserna.

Det är bara en befolkning som saknar både läsförståelse och historiska kunskaper som man kan lura i att ett parti som får alla vd:ars, styrelseproffs, börsmäklares, riskkapitalisters, fastighetsspekulanters, nolltaxerares och mångmiljonärers röster är "Sveriges arbetarparti".

George Orwell hade knappast föreställt sig att ett reellt existerande parti i en demokrati en dag så oblygt skulle apa efter nyspråket i hans dystopiska fiktion.


Related Articles:
barbour vinterjacka
barbour väska
barbour online sverige
barbour quiltad jacka
barbour väst
barbour återförsäljare sverige

back to top


homepage / pluck and play / children's corner / six short lute lessons / lute courses bavaria / lute courses öland / biography