homepage / pluck and play / children's corner / six short lute lessons / lute courses bavaria / lute courses öland / biography

 


I Svenska Dagbladets näringslivsbilaga kunde man i veckan läsa en artikel där ett antal experter fick uttala sig om risken för en eventuell bolånebubbla i Sverige, detta med tanke på de brant stigande bostadspriserna. Ingen av experterna visste säkert, några pekade förtröstansfullt på olika typer av motverkande faktorer.

Varken osäkerheten eller oenigheten kan överraska någon. Vi vet ju sedan tidigare att dessa finansexperter inte har en susning om vad som kan tänkas inträffa.

Det enda som är säkert är att de stormrika bankerna, som ju blåser upp bubblorna, kommer att hållas skadeslösa på skattebetalarnas bekostnad vad som än händer.

Alla experter räknar med att marknaden kommer att ta hand om problemen och själv reglera eventuella tecken på obalans, något som marknaden gång på gång visar sig oförmögen att göra. inte ens de tre mottagarna av årets "Nobelpris" i ekonomi är eniga om just det de är experter på - nämligen att förutsäga hur marknaden reagerar.

Ett Nobelpris i ekonomi - tillkommet utan testatorns godkännande - är ungefär lika vettigt som ett Nobelpris i teologi. Enda skillnaden är att de teologiska experternas trosvissa rådgivning inte hotar att driva medborgarna i ruin, även om det visar sig att Gud inte hör bön.

Det kunde faktiskt vara rätt intressant om Nobelpriset i teologi ett år gick till en religionsprofessor som efter många års forskning äntligen lyckats lösa teodicéproblemet, och ett annat år till en kardinal som kommit på teologins motsvarighet till Higgspartikeln - nämligen ett bevis för att Gud existerar i form av en osynlig dimma som finns överallt.


Related Articles:
barbour jacka
Barbour Waxed Jacka
Dam Barbour Polarquilt Jacka
barbour återförsäljare sverige
Barbour Quilted Jacka
Dam Barbour Betty Interactive Liner

back to top


homepage / pluck and play / children's corner / six short lute lessons / lute courses bavaria / lute courses öland / biography