homepage / pluck and play / children's corner / six short lute lessons / lute courses bavaria / lute courses öland / biography

 


Sverige slog Egypten med 23–21 nere i spanska Cordoba efter debaclet mot Brasilien i fredags.

I målet stod Johan Sjöstrand och Mattias Andersson återigen varsin halvlek och när jag pratar med förbunds- kaptenerna så har de bestämt sig: det blir ingen uttalad förstemålvakt i EM.

– Vi behöver två bra målvakter om vi ska gå långt, säger de.

Är som bäst när han har tryggheten

Dagsform och motstånd avgör vem som börjar matcherna i EM.

Man kopierar alltså OS-upplägget och det är förståeligt – i London hade Sverige turneringens bästa målvaktspar och det slutade med silver.

Men samtidigt tror jag att vi därmed heller inte får ut Mattias Anderssons hela kapacitet (det fick vi inte i OS heller).

35-åringen har varit Bundesligas bäste målvakt de två, kanske tre, senaste åren. Men då har han också varit uttalad och ohotad etta i Flensburg och spelat i princip non-stop. Det är när Ystadspågen har den där absoluta tryggheten som han är som bäst.

Är idrottspsykologi på hög nivå

När jag frågar Andersson om situationen har han inga kommentarer och det kan jag förstå med en dryg vecka till EM.

Samtidigt har Johan Sjöstrand varit given hos Lindgren/Olsson som en av två mästerskapsmålvakter sedan VM 2011. Det skulle förstås vara känsligt att göra honom till uttalad andremålvakt bakom en veteran som tackat nej till landslaget i 1,5 år.

Nej, att matcha målvaktspar i handboll är idrottspsykologi på högsta nivå.

Bengan Johansson hade det lättare sina sista fem–sex år: Tomas Svensson stod första halvlek, Peter Gentzel andra.


Related Articles:
barbour sweden
barbour quiltad jacka
barbour dam
barbour jackor online
barbour väskor
barbour väst

back to top


homepage / pluck and play / children's corner / six short lute lessons / lute courses bavaria / lute courses öland / biography